به گزارش یزدفردا: سیدمصطفی آیتاللهی موسوی معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کرمان شنبه 15 دی ماه در ستاد بازآفرینی شهری استان با حضور معاون وزیر راه و شهرسازی عنوان کرد: تمام شهرداریهای استان، تخفیف ۵۰ درصدی به صدور پروانه در بافت فرسوده را مدنظر دارند، اما بدعهدی در برگشت حق و حقوق شهرداریها، کار را با مشکل مواجه میکند.
وی افزود: این امکان وجود دارد که حق و حقوق شهرداریها در قالب تهاتر زمین یا قیر خارج از بافت فرسوده صورت گیرد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کرمان ابراز داشت: جلساتی با انجمن انبوهسازان استان جهت طرح پیشنهادات احیای بافتهای فرسوده داشتهایم تا به صورت متمرکز اراضی را در اختیار بگیرند و از ادغام آنها، پلاکهای بزرگتری شکل گیرد و ساخت و ساز شود.
موسوی تصریح کرد: این تجربه موفق را سالها قبل در شهرداری بافت فرسوده داشتیم و بسیاری از منازل دچار مشکل استحکام؛ احیا و بازسازی شدند.
وی ادامه داد: سازمان همیاری شهرداریها نیز چند زمین در محدوده تعیین کردند که در حال مذاکره برای تملک و ساخت و ساز است.
* اعتبار بافتهای تاریخی باید احیا شود
عبدالرضا گلپایگانی، معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران؛ لزوم احیای دفاتر تسهیلگری را مورد اشاره قرار داد و گفت: بهترین مکان این دفاتر را در شهرداریها میدانیم به دلیل اقدامات کالبدی که در شهر دارند.
وی از سیاستهای کلی در دست پیگیری سازمان بازآفرینی شهری را نوسازی، بهسازی و ساخت ایمن در بافتهای فرسوده بیان کرد و افزود: از اهداف طرحهای اجرایی در بافتهای فرسوده؛ حفظ جان مردم، حفظ هویت اجتماعی و تاریخی و ایجاد شادابی در این مناطق است.
معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: برنامه ما این است که کمک کنیم تا اعتبار بافت تاریخی تا جای ممکن احیا شود.
* 12 درصد مساحت شهرهای کرمان در محدوده بافتهای فرسوده است
رضا حافظی مدیرکل راه و شهرسازی استان کرمان در این جلسه عنوان کرد: از مجموع 85 شهر استان کرمان، 47 شهر دارای محدوده بافتهای فرسوده مصوب هستند که 71 هزار و 123 هکتار وسعت دارند و 8 هزار و 403 هکتار آن در داخل محدوده بافت فرسوده قرار گرفتند.
وی ادامه داد: 12 درصد مجموع مساحت شهرهای استان کرمان در محدوده بافتهای فرسوده است.
حافظی با اشاره به اهمیت مقاومسازی و ایمنسازی بافتهای فرسوده استان با توجه به جمعیت ساکن 454 هزار و 809 نفر تصریح کرد: کرمان استان زلزلهخیزی است و باید به این مسئله در بافتهای فرسوده توجه داشت.
وی ادامه داد: 6 شهر در استان کرمان (در شهرستانهای کرمان، سیرجان، رفسنجان، بم، جیرفت و کهنوج) به عنوان سکونتگاهغیررسمی شناخته میشوند که مجموعا 5 هزار و 21 هکتار از مساحت شهرها را در برمیگیرند.
مدیرکل راه و شهرسازی استان کرمان گفت: طی سال گذشته، یک هزار و 452 واحد بهجهت دریافت تسهیلات مشارکت مدنی ساخت به بانکها معرفی شدند.
وی اظهار داشت: الان اکثر ساکنان بافتهای فرسوده در شهر کرمان، اتباع خارجی هستند و این مسئله بازگشت ساکنان رسمی و مشارکت را در ساخت و ساز و احیای این مناطق با مشکل مواجه کرده است.
- نویسنده : یزدفردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
دوشنبه 06,ژانویه,2025